onsdag 23 juni 2010

Passa på

I all vardagssvärta och mer än lagom leda så kan det vara bra att påminna sig om att naturen, skönheten och det roliga finns överallt. En babyshaman kan gömma sig bland daggkåporna vid korsningen Bergsgatan/Amiralsgatan. Vips har jag hamnat i en djungel. Och där måste jag stanna en liten stund.
Och en naken babyshaman med hjorthuvud kan inte annat än att locka fram ett litet leende...Jag tror det är farligt att bara vänta på alla perfekta omständigheter. Det är inte varmt, härligt, pastelligt, glittrigt, nyförälskat och nybonat hela tiden. Men livet pågår ändå och jag måste kunna glädjas ändå. Jag måste få njuta av någon slags vardagsexistens trots allt. Det är på väg hem från jobbet som man måste sakta in och inse att universum håller mig trots allt. Visst är det enklare att känna in det då man mediterar, dansar, är ledig... Men man kan inte vänta på att omständigheterna ska vara de rätta. För då kanske man inte upplever ett smack istället för det aldrig var perfekt. Och när väntan är slut så bara dör man.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Vilka underbara bildet - jag älskar daggkåpa .. och babyshamaner :)

majjsan sa...

Tusen tack!
Daggkåpor är fantastiskt trevliga. Babyshamaner är dessvärre litet mer sällsynta. Men fortfarande helt underbart bisarra och lockande. :)